Het laatste nieuws uit onze brouwerij
Blogs
Wij delen graag de successen en uitdagingen die wij tegenkomen bij het brouwen en ondernemen. Van het perfectioneren van onze brouwtechnieken tot het overwinnen van obstakels in de markt, we vinden het belangrijk om onze ervaringen te delen en anderen te inspireren.
Je bent een liefhebber van bier en je ontdekt graag nieuwe, verschillende bieren en stijlen. In het weekend drink je regelmatig met je vrienden nieuwe bieren en proeven jullie de verschillende bieren samen. Je wisselt je bevindingen uit en plaats een foto en mening van het bier op Untappd. Maar welke bierstijlen passen nu
De eerste stap bij het brouwen van bier is het bepalen van het recept. Wij krijgen heel vaak vragen over dit proces. Hoe start je een eerste keer? Welke hoppen voeg je toe en voor welke granen en kruiden kies je? Bij het bepalen van het recept ervaren wij een andere werkwijze nu dan
Wat zou het toch fantastisch zijn wanneer meer mensen kunnen genieten van jouw eigen bier. Je bent een collega brouwer en je krijgt goede reacties op je eigen brouwsels. Je wilt graag de stap maken om bij de lokale slijter te kunnen verkopen. Je kan daarvoor je eigen brouwerij starten, maar daarvoor moet je
Sinds 2018 hebben wij de droom om een kleinschalige, geautomatiseerde en duurzame brouwerij te realiseren. Deze droom is ontstaan doordat Martijn zelf aan de slag ging met een brouwpakket. Gekregen van zijn schoonmoeder met de feestdagen. Wij wisten toen niet dat dit verder zou gaan dan een leuke hobby. Wie zijn wij? Martijn komt
Inmiddels hebben we al meer dan 250 batches gebrouwen op onze all-in-one brouwketels van 50 liter. Naast het brouwen van onze standaard bieren, gebruiken wij deze ketels ook om recepten te ontwikkelen. Momenteel brouwen wij een groot deel van onze standaard bieren bij andere brouwerijen omdat we anders niet aan de vraag kunnen voldoen. Tijd
Inmiddels zijn we al ruim een jaar verder nadat we zijn gestart met de brouwerij. Wij willen zo graag onze droom naleven, maar we worden geremd door wet & regelgeving. Het starten van de daadwerkelijke brouwerij heeft veel meer voeten in aarde dan dat we vooraf konden bedenken. Wat doen wij zolang de vergunning nog
Nadat het bier brouwen is, zit het werk er nog niet op. Dagelijks wordt tijdens het vergistingsproces het bier gemeten. Wanneer het bier klaar is met vergisten, moet het binnen een paar dagen gebotteld worden. Bottelen Het bottelen is voor ons een handmatig proces. Doorgaans doen wij dit in de avonden wanneer de kinderen liggen
Op 7 december 2018 stonden wij in de BN de Stem. Hier vind je de link naar het artikel. FIJNAART - Een volledig geautomatiseerde microbierbrouwerij waarbij vader, terwijl hij met zijn zoon aan het voetballen is, op zijn telefoon het brouwproces kan volgen. Iris van den Berg 07-12-18, 11:29 Bron: BN DeStem Het is de droom van Loes
Gisteren zijn we naar de Kamer van Koophandel geweest. Brouwerij De Toekomst is een feit!! De eerste reacties In de avond hebben wij het gedeeld met onze familie. Zij wisten namelijk nog van niets. In eerste instantie zijn de reacties enthousiast, maar daarna komen de vragen. Houden jullie dan nog wel je baan aan? Maar
Op maandagochtend zitten we in de tuin aan een bakje koffie. We hebben nog 1 extra dag vrij genomen na onze vakantie. Met onze gedachten zitten we al een beetje aan de werkdag van morgen te denken. Beide hebben we een leuke baan, veel kansen maar wat is nu ons hoger gelegen doel? Ik stel